In een wereld waar de complexiteit van projecten en de snelheid waarmee we informatie verwerken steeds toeneemt, is een gestructureerde benadering voor het aanpakken van taken essentieel. Hier introduceer ik het RISEN-framework, een innovatieve methode die belooft de manier waarop we complexe of beperkte taken benaderen, zoals het schrijven van blogposts of het uitvoeren van onderzoeksprojecten, te transformeren. RISEN staat voor Rol, Instructies, Stappen, Einddoel, en Narrowing (Verfijning), en biedt een helder pad naar betere uitvoering en focus.

In deze blogpost duiken we dieper in de kern van het RISEN-framework, verkennen we elk van de vijf componenten en hoe ze samenwerken om jou te helpen jouw taken efficiënter en effectiever uit te voeren. Of je nu een digitale cursusbouwer bent, een content creator, of een onderzoeker, RISEN biedt de tools die je nodig hebt om je doelen te bereiken en je projecten naar een hoger niveau te tillen. Laten we samen ontdekken hoe dit framework jou kan helpen jouw potentieel te maximaliseren.


RISEN-kader

R – Role (Rol)
I – Instructions (instructies)
S – Steps (Stappen)
E – End goal (Eind doel)
N – Narrowing (Verfijnen)

Het RISEN-kader biedt een gestructureerde benadering om complexe of beperkte taken, zoals blogposts of onderzoeksprojecten, op te delen in uitvoerbare componenten voor een betere uitvoering en focus.

Prompt Sjabloon:

“Rol: [voeg de rol in die je wilt dat AI aanneemt.]

Hoofdtaak: [Voeg de taak in die je wilt dat AI voltooit.]

Stappen om taak te voltooien: [Voeg genummerde lijst van stappen in te volgen.]

Doel: [Voeg doel van de output in]

Beperkingen: [Voer beperkingen in].”
Voorbeeld:

“Rol: Je bent een expert digitale cursusbouwer die miljoenen heeft verkocht in online cursussen.

Hoofdtaak: Geef me alsjeblieft een lijst van ALLES wat belangrijk is dat ik moet opnemen in mijn AI-cursus en vertel me alle verschillende methoden van groei die ik kan implementeren om de inkomsten te maximaliseren.

Stappen om de taak te voltooien:

  1. Begin eerst met het dekken van alle dingen die ELKE digitale cursus zou moeten bevatten.
  2. Ga vervolgens verder met jouw gedachten over wat AI-cursussen zouden moeten bevatten.
  3. Eindig met het dekken van de beste groeimarketing tactieken en strategieën voor digitale cursussen.

Doel: Het doel is om mij een beknopte lijst te geven van alles wat ik binnen de cursus moet opnemen, en om mij ideeën te geven over hoe ik de inkomsten uit mijn cursus kan maximaliseren.

Beperkingen: Maximum van 500 woorden. – Vermijd technisch jargon. – Maak het actiegericht – Maak het duidelijk”